Tijdens Dutch Food Week Altena 2023 wordt voor de eerste keer de innovatieprijs circulair denken en doen uitgereikt. Want iedereen kan een circulair talent zijn. En dat talent stimuleren wij vanuit de gemeente Altena door het uitreiken van de innovatieprijs circulair denken en doen. De prijs is bedoeld als motivatie en waardering voor personen, bedrijven en organisaties voor hun inzet op het gebied van circulair denken en doen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het vergroten van de bewustwording rondom gezond eten met een lagere voedsel footprint
  • De herkenbaarheid en beschikbaarheid van lokaal voedsel in Altena
  • Het circulair ondernemerschap binnen de gemeente. Bijvoorbeeld nieuwe verdienmodellen of een betere balans tussen de ecologische, economische, sociale en ruimtelijke aspecten.
  • Het reduceren van schadelijke gevolgen voor bodem, water, lucht en natuur en/of het verbeteren van de biodiversiteit
  • De R-Cyclus (redesign, reduce, resure, repair, recycle)
  • Kennisdeling en talentontwikkeling
  • Het verbinden van mensen rondom het thema circulair denken en doen

Herken jij jezelf of iemand anders? Nomineer jezelf of een ander persoon, bedrijf of organisatie voor de innovatieprijs circulair denken en doen. Een nominatie indienen is mogelijk tot 15 augustus 2023.

Meer informatie: https://www.gemeentealtena.nl/ondernemen/programma-circulair-voedselsysteem/dutch-food-week-altena-2023/innovatieprijs

Programma circulair voedselsysteem

Dutch Food Week Altena en de innovatieprijs circulair denken en doen passen bij het streven van gemeente Altena om in 2046 een circulair voedselsysteem te realiseren. In dit programma gaat de gemeente Altena op weg naar ‘de maaltijd van morgen’. De maaltijd van 2046 is gezond, duurzaam geteeld en geproduceerd in Altena, zonder verspilling. Met inwoners, partijen uit onderwijs, ondernemers, organisaties en overheid werken we aan die gezamenlijke droom. Dat doen we samen, met concrete acties en open blik. Want het kan anders!

Meer agendapunten

Scroll verder voor meer...