Voedsel1000
Voedsel 1000

Ook Altena bouwt mee aan het Brabants voedselsysteem!

Ons voedselsysteem gaat over alles en iedereen die verbonden is met voedsel: van boer tot burger. In Brabant is de voedselsector een belangrijke economie en creëert het veel werkgelegenheid. Wereldwijd blinkt de sector uit qua innovatie, kennis en productiviteit. De huidige manier van voedsel produceren brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met een veranderend klimaat? Hoe krijgen we een schonere lucht? En hoe behouden we een vruchtbare bodem? Maar bovenal: hoe zorgen we voor lekker en gezond voedsel dat goed is voor mens, dier én omgeving? Een simpel antwoord is niet weggelegd voor deze vragen.

Daarom organiseerde de provincie Noord-Brabant een Voedsel 1000. Tijdens de Voedsel 1000 zijn Brabanders met elkaar in gesprek gegaan over deze uitdagingen in werkplaatsen. Samen zijn ze tot voorstellen  gekomen die in het eerste Brabantse Voedselbesluit op zaterdag 15 juni 2019 door de Voedselraad zijn vastgesteld. Na het vaststellen van het Voedselbesluit is er een monitorgroep ingesteld om het proces te blijven volgen.

Vanuit onze gemeente heeft hieraan een groot aantal inwoners deelgenomen en hun bijdrage aan geleverd.

Kijk voor meer informatie op Voedsel 1000. Deze link bevat nog veel informatie over de periode van voor de Voedseltop in februari 2019.

https://www.brabantse-agrofood2020.nl/Beheer/downloads/handlerdownloadfiles.ashx?idnv=1381321

Er zijn crossovers met het Manifest ‘De Kracht van Altena’ dat is opgesteld in 2018 naar aanleiding van het event van ‘Foodprint naar Footprint’. Dit manifest is  aangeboden en onderschreven door de Provincie Noord- Brabant en het Ministerie van landbouw,natuur en voedselkwaliteit.

Brabant voedsel 1000

Laatste nieuws

Feestelijke opening nieuw pand Almbouw

Feestelijke opening nieuw pand Almbouw

Na een bouwperiode van zeven maanden was het moment van de opening aangebroken; het pand van Almbouw is definitief klaar! Afgelopen vrijdag werd er samen met genodigden de feestelijke opening gevierd, gevolgd door een gezellige bijeenkomst met OV den Alm & De...

Lees meer
Teus van Tilborg wint Romboutsprijs

Teus van Tilborg wint Romboutsprijs

De winnaar van de Romboutsprijs is Teus van Tilborg uit Andel. Wethouder Wendy van Ooijen reikte het bijbehorende beeldje uit tijdens het jaarlijkse stampottenbuffet in ’t Buitenhoff in Andel. Teus van Tilborg is oud-medewerker van de voormalige gemeente Woudrichem en...

Lees meer