Perspectief op Werk voor werkgevers
Perspectief op Werk voor Werkgevers

Vanuit Team Ondernemen van Gemeente Altena ontvingen we het het verzoek of we onderstaande willen delen.

Bij Perspectief op Werk kijken ze vanuit het WSP West-Brabant op welke wijze ze werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt wel kunnen plaatsen op een reguliere arbeidsplaats. Niet vanuit een vacature en CV, maar vanuit een gerichte match, opleiding en begeleiding tussen een werkgever en werkzoekende. Dit doen ze vanuit een regionale samenwerking binnen het WSP en in volledige samenwerking met de betrokken werkgevers.

Zoals je in de leaflets kunt zien is er concreet gemaakt wat ‘Perspectief op Werk West-Brabant’ voor werkgevers kan betekenen. Dit is onderverdeeld in activiteiten voor 4 verschillende sectoren:

WSP realiseert zich dat de werkgevers vanuit Detailhandel & Horeca in deze tijden met andere zaken bezig zijn. Echter zien we ook dat er nog steeds werkgevers zijn met een vraag naar nieuwe arbeidskrachten en die ook anders willen kijken naar de invulling hiervan (zoals sociaal ondernemerschap). Er doen al 64 werkgevers uit West-Brabant mee!

Zijn er bedrijven in Altena met een tekort aan arbeidskrachten? Willen zij een kans bieden aan mensen die graag willen en kunnen werken, maar wellicht niet passen binnen de eisen van een vacature? Dan kan deze flyer van Perspectief op Werk wellicht een oplossing bieden.

Uiteraard kun jij als werkgever sowieso bij het WSP West-Brabant terecht voor alle vraagstukken rondom de werving van arbeidskrachten. Er wordt op dit moment ook gekeken om in samenwerking met Randstad, werkgevers te ondersteunen in de vorm van een mobiliteitscentrum: https://wspwestbrabant.nl/mobiliteitscentrum/. Het Mobiliteitscentrum verbindt werkgevers aan elkaar om de vraag naar en het aanbod van werk op elkaar af te stemmen.

 

 

Laatste nieuws