Kom genieten in de Biesboschlinie!

De Biesboschlinie: Erfgoed, water en natuur

In het noord-westen van Noord-Brabant, vind je de Biesboschlinie. Dit mooie gebied is het thuis van eeuwenoud erfgoed en prachtige natuur. Het gebied beslaat de gemeente Altena met zijn 21 kernen, waaronder Woudrichem, en het zuidelijke deel van de Biesbosch.

De Biesboschlinie is een waterrijk gebied. Het grenst aan de rivieren de Afgedamde Maas, de Waal en de Nieuwe Merwede. Water heeft in de geschiedenis dan ook een grote rol gespeeld: Woudrichem dat kon groeien door haar visrechten, Loevestein als vesting die Maas en Waal overzag, de Biesbosch waar velen hun brood verdienden met biezen snijden, en de Hollandse Waterlinie waar dit gebied het zuidelijkste puntje van vormt.

De rijke historie, gecombineerd met de prachtige natuur maken de Biesboschlinie tot een geweldige bestemming voor een dagje uit, een weekendje weg, of zelfs een hele vakantie.

Op de website van Biesboschlinie vind je alle informatie over wat er te doen is in de Linie. Van overnachtingen, tot restaurants, wandel -en fietstochten tot evenementen!
https://biesboschlinie.com/

Postadres
Kerkstraat 7
4285 BA  Woudrichem

Telefoon: 06-24148485
(maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur)

E-mail: [email protected]

Meer over promotie-altena

Scroll verder voor meer...