Altena Onderneemt Slim: Energieloket voor bedrijven, (sport)verenigingen en kerken

Dé plek waar ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties terecht kunnen voor onafhankelijk advies over energiebesparing en duurzame energie, dat is Altena Onderneemt Slim.

Naast Altena Woont Slim, het energieloket voor inwoners, heeft de gemeente nu ook voor ondernemers en clubs een onafhankelijk energieloket. Het kan een hele puzzel zijn om een bedrijf, clubgebouw of kerk te verduurzamen. Waar begin je, wat kost het, welke subsidies zijn er? Het energieloket is een gids in verduurzamingsland.

Wethouder Claudia Schipper: “De opgaven rond verduurzaming zijn groot; de CO2-uitstoot moet omlaag en we willen de kosten drukken. Daarbij lopen we tegen uitdagingen aan, zoals ruimte op het stroomnet. Maar Altena zou Altena niet zijn als we niet innovatief, onderling en in goede samenwerking aan oplossingen werken.”

Energiehub
Speciaal voor bedrijventerreinen kan Altena Onderneemt Slim helpen met het collectief energie produceren en onderling energie leveren. Een goed voorbeeld is een ‘energiehub’. In zo’n hub worden vraag en aanbod van energie lokaal samengebracht. Daarmee  komt er lokaal weer ruimte op het energienet.

20 gratis energieadviezen
De gemeente geeft via Altena Onderneemt Slim 20 ondernemers een gratis energieadvies. Een onafhankelijke adviseur doet een uitgebreide analyse van het energieverbruik en de besparingsmogelijkheden. De eerste 20 aanmelders ontvangen een energieadvies. Aanmelden kan via www.altenaonderneemtslim.nl.

Informatie en advies op maat
De website altenaonderneemtslim.nl biedt informatie, online checks over onder andere wettelijke verplichtingen en subsidies, en er kan een energieadviseur aangevraagd worden. Het eerste oriëntatiegesprek is gratis.

Laatste nieuws