Samenwerkend Altena
Digitaal platform ‘Ondernemershuis Altena’ van start

We zijn live! Dit digitale platform verbindt ondernemers, organisaties en overheid. Samenwerken om zo samen zorg te dragen voor een gezond ondernemersklimaat in Altena,waar financieel, sociaal, en duurzaam kapitaal elkaar versterken.

Samenwerking tussen gemeente en ondernemers
Ondernemershuis Altena is ontstaan als impuls voor de bloeiende economie van Altena. Ondernemers en gemeente Altena slaan op dit platform de handen ineen. Het platform is ontstaan uit een icoonproject van BKA (Bedrijvenkring Altena) en uitgevoerd door Samenwerkend Altena (WMI, BKA, Stichting Altena Kennispoort en OV Aalburg). De gemeente Altena ondersteunde het project financieel. De ondernemersverenigingen van Altena zijn eigenaar van het platform, de gemeente heeft een ondersteunende rol. Het is een bijzondere samenwerking, met een stevig en solide platform voor ondernemers in Altena als resultaat.

Verbinding leggen en kennis delen
Op dit online platform kunnen (startende) ondernemers uit Altena kennis opdoen over onderwerpen als subsidies, duurzaamheid of bijvoorbeeld het aanvragen van de juiste vergunningen. Alle informatie is netjes geordend in ‘kamers’. Daarnaast kunnen zij makkelijk contact leggen met de ondernemersverenigingen die ons eiland rijk is.

Onderwijs en arbeidsmarkt
Ondernemershuis Altena wil uitgroeien tot interactief platform waar werkgevers en werknemers elkaar vinden. Ook biedt het een podium voor onderwijsinstellingen en bedrijfsscholen en kan de ondernemer er terecht voor antwoorden op juridische vraagstukken.

Nieuws voor en door ondernemers
Nicole Roubos en Marianne Sijberden verzorgen de communicatie binnen én vanuit het Ondernemershuis. Ze onderhouden daarvoor contact met deelnemers en belanghebbenden, delen hun nieuws, nemen interviews af, schrijven artikelen en houden het platform en de bijbehorende socialmedia-kanalen levend. Ondernemers die zelf nieuws, tips of artikelen willen aanleveren of geïnteresseerd zijn in een eigen plek (‘kamer’) op het platform, kunnen mailen naar [email protected] of een berichtje sturen via social media. Zo maken we samen het platform nóg beter!

Organisatie Samenwerkend Altena

Communicatieteam Marianne en Nicole

Laatste nieuws

Ondernemersadvisering en coaching

Ondernemersadvisering en coaching

De gemeente Altena is een samenwerking aangegaan met Team West Brabant van Stichting Ondernemersklankbord (OKB) http://www.ondernemersklankbord.nl   OKB helpt al 45 jaar belangeloos en onpartijdig mkb ondernemers en zzp’ers die hulp en advies nodig hebben.    Meer dan...

Lees meer