Even voorstellen Beleef Altena
Het idee achter KoopLokaalAltena

Je hebt het vast voorbij zien komen. KoopLokaalAltena. Een website die medio april 2020, door de coronacrisis, in het leven is geroepen door een aantal lokale partijen. Drijvende kracht achter dit initiatief zijn de studenten van Beleef Altena. Maar wie zijn dit nu eigenlijk? Wat doen ze precies? En hoe kunnen zij er samen met jou als ondernemer voor zorgen dat je zichtbaar bent in Altena met jouw business? Want met 1000+ volgers op hun social mediakanalen hebben zij een groot bereik! Graag stellen wij ze aan je voor!

Het platform
Op kooplokaalaltena.beleef-altena.nl vind je een handig overzicht van alle winkeliers en horecagelegenheden uit onze regio. Heb je zin in een lekkere maaltijd, tussendoortje of verse ingrediënten voor jouw heerlijke recept? Kijk dan eens op de website. Met 1 klik vind je hier terug welke restaurants of winkeliers er een afhaal -of bezorgservice hebben én klik je meteen door naar hun website om je bestelling te plaatsen. Makkelijk toch?

Hoe is dit idee ontstaan?
Marel vertelt, ‘Door het coronavirus zaten wij, de studenten die werken bij Beleef Altena, wat vaker thuis. Nicole Roubos, community manager bij Ondernemershuis Altena en werkzaam voor de Biesboschlinie, kwam met de vraag of wij geïnteresseerd waren om dit project op te zetten. Op onze website brengen wij normaal gesproken al in beeld wat er te doen is in de regio, daarom zagen wij nu ook de kans om ondernemers te helpen door deze kooplokaalactie op te zetten. Veel mensen zijn niet op de hoogte van wat er in de buurt wordt aangeboden en kopen daarom al snel bij grote webwinkels of winkelketens en daar willen wij verandering in brengen. Ook hebben we hierin de samenwerking met Kontakt Media Partners opgezocht, zodat we naast onze online kanalen ook bereik hebben via de offline media. De ideale combinatie’.

Wie doet wat?
Bart onderhoud de website van KoopLokaalAltena en zorgt ervoor dat alle horecazaken en winkeliers uitgelicht worden. Rozemarijn, Fleur en Marel zijn samen verantwoordelijk voor het promoten van de horecazaken en winkeliers uit de regio Altena. ‘We houden de berichten van de lokale ondernemers in de gaten en delen deze op de social media van Beleef Altena. Zo brengen we de horecazaken en winkeliers én hun acties onder de aandacht bij onze volgers uit de regio Altena’, vertelt Fleur.

Waarom geloof je hierin?
‘In deze tijd is het erg belangrijk dat lokale winkels en horecazaken online zichtbaar zijn om hun klanten te kunnen blijven bedienen’, vertelt Bart, ‘Voor veel winkels is dit helemaal nieuw, doordat zij hun klanten mede aantrekken door de fysieke locatie waar zij zich bevinden. Wij hebben al een groot online bereik en dat kunnen we mooi inzetten om zowel klanten als winkeliers te helpen elkaar te vinden. Daarin kan elke bijdrage al een verschil maken en daar worden we blij van!’

Hoe ziet de toekomst van KoopLokaalAltena eruit?
‘Ook na de coronatijd willen we aandacht blijven schenken aan de regionale horecazaken en winkeliers. Wij geloven in een toekomst waar consumeren dicht bij de producent/bron, het nieuwe normaal wordt. Wij inspireren ondernemers om samen te werken en zo een breder aanbod van zaken en diensten te genereren voor de bewoners en bezoekers van Altena’, is de conclusie van Rozemarijn. En die kunnen we alleen maar toejuichen toch?

Laatste nieuws