Lokale samenwerking helpt uw bedrijf met realiseren klimaatambities

Als bedrijf bent u vast ook bezig met verduurzamen en het terugdringen van de CO₂-uitstoot. Sinds een paar maanden kunnen bedrijven in Altena via samenwerking met lokale boeren CO₂ compenseren én maatschappelijk bijdragen. Carbon Farming.

Bijeenkomst 5 maart
Dinsdag 5 maart komt u meer te weten over deze nieuwe manier van lokaal samenwerken aan klimaatdoelen. ZLTO legt uit wat het initiatief inhoudt en hoe u zich kunt aansluiten. Bedrijven en boeren die al meedoen vertellen meer over hun drijfveren.

Koolstofboeren
Carbon Farming Altena is een initiatief van boeren, bedrijven, ZLTO en gemeente Altena. Zogeheten ‘koolstofboeren’ passen hun landbouwpraktijk aan om meer CO₂ in de bodem vast te leggen. Bedrijven kunnen lokale koolstofcertificaten kopen die helpen bij hun klimaatambities. Op de website Go2Positive, kunt u meer informatie vinden over Carbon Farming en hoe ZLTO daarmee omgaat. En in dit filmpje vertellen ‘koolstofboerin’ Janneke Straver – van der Schans, Sander de Kraker van Hakkers en Gijsbert van Helden van IVECO Schouten wat het project voor hen inhoudt.

Foto: de Koolstofboeren van Altena

Programma:

  • Wat is Carbon Farming Altena en wat kan het betekenen voor uw klimaatambities – door Marjon Krol, ZLTO
  • Hoe gaat koolstofvastlegging praktisch in zijn werk? Door Ariaan Straver, Koolstofboer
  • Waarom ondersteunen IVECO Schouten en Gebroeders Tolenaars Carbon Farming Altena – door Gijsbert van Helden van IVECO Schouten en Sander Tolenaars van Gebr. Tolenaars.
  • Hoe verder met Carbon Farming Altena en deelname

Dinsdag 5 maart 15.30 – 17.30 uur

Landbouwbedrijf Straver, Provincialeweg Zuid 34, 4286 LL Almkerk

Informatie en aanmelden via: [email protected]

 

Laatste nieuws

Verslavingsproblematiek op de werkvloer

Verslavingsproblematiek op de werkvloer

Ook ondernemers kunnen te maken krijgen met vraagstukken rond verslaving van werknemers. Het is dan vaak lastig als je vermoedens hebt maar niet goed weet hoe je het bespreekbaar kan maken of zelfs wat je er aan zou kunnen doen.Dit kwam ook bij een bedrijfsbezoek van...

Lees meer
Belangrijke informatie voor ondernemers A27 – A15

Belangrijke informatie voor ondernemers A27 – A15

De komende jaren werkt Rijkswaterstaat aan de verbetering van de A27. Deze werkzaamheden hebben gevolgen voor de bereikbaarheid van de gemeente Altena en dus ook voor u als ondernemer. Om de vele files in de toekomst te verminderen zijn de werkzaamheden en dus de...

Lees meer