Werk maken van werken in Altena

Maak kennis met ons bestuurslid Debbie van den Oever uit Andel! Debbie is 10 jaar actief in de arbeidsbemiddeling en Business Partner van uitzendbureau WerkTalent Altena in Sleeuwijk. Namens Ondernemershuis Altena is Debbie betrokken bij arbeidsmarkt gerelateerde thema’s in het bestuur.

Een ondernemende geest én het inzien van doorgroeikansen zijn twee belangrijke kenmerken van Debbie. In 2013 begonnen bij WerkTalent Gorinchem als intercedent en – met het oog op de ambitieuze arbeidsmarkt in regio Altena – in 2016 met twee collega’s een nieuwe vestiging gestart in Sleeuwijk. Het leukste aan haar werk? Het opbouwen en onderhouden van lokale lange termijn relaties én de best passende opties selecteren voor haar kandidaten. Maar óók het sparringpartner zijn voor bedrijven in deze regio.

Werken in Altena

Debbie: “Voor het kernthema Werken in Altena zetten we graag een stap extra. Zowel voor  werkgevers als partijen uit de snel veranderende arbeidsmarkt. Denk aan jongeren uit de regio die een uitdagende baan zoeken, maar ook arbeidsmigranten die al langer in Nederland werken en willen switchen naar ander werk. Bij de werkgevers in Altena verzamel ik informatie over het regionale arbeidsaanbod. Daaruit ontstaat een beeld dat er best wat uitdagingen in de regio op ons pad liggen. Je kunt erop rekenen dat ik altijd eerlijk en duidelijk ben in mijn communicatie hierover. Zo weet je altijd wat je aan mij hebt en wat realistisch is.”

Wat handig is dat bij de formule van Werktalent er met collega’s uit de regio wordt gewerkt vóór de regio: alle medewerkers van het uitzendbureau uit Sleeuwijk wonen in de gemeente Altena. Hierdoor kennen ze de omgeving goed en weten ze wat er speelt. Deze kennis komt goed van pas bij de gesprekken met beleidsmakers op arbeidsvlak vanuit de gemeente en het onderwijs. “Ideeën vanuit de overheid moeten wel hout snijden. Dit kunnen wij meteen toetsen aan de realiteit van diverse werkvloeren in Altena.”

Geen eiland

Zelf zet Debbie zich in voor duurzame werkrelaties; van flexibele wederzijdse kennismaking tot een vaste en zekere functie: een win win situatie voor werknemer en werkgever. “Dat is waar ik voor sta. Verder moeten we de arbeidsmarkt in Altena niet zien als een gebied waar de rivieren de grens bepalen. Als arbeidsbemiddelaar is onze formule ook actief in de regio  Heusden, Aalst, Poederoijen, Zuilichem, Brakel en Raamsdonksveer. Wat daar gebeurt heeft vaak direct invloed op het eigen arbeidspotentieel in Altena. We zijn geen eiland en zullen denk ik meer moeten samenwerken met omliggende werkregio’s. Zelf zijn we aangesloten bij verschillende businessclubs en hebben we ook daardoor een groot netwerk. Laten we kijken hoe we samen het werkkapitaal van de regio op de beste manier kunnen inzetten!”

Laatste nieuws

Verslavingsproblematiek op de werkvloer

Verslavingsproblematiek op de werkvloer

Ook ondernemers kunnen te maken krijgen met vraagstukken rond verslaving van werknemers. Het is dan vaak lastig als je vermoedens hebt maar niet goed weet hoe je het bespreekbaar kan maken of zelfs wat je er aan zou kunnen doen.Dit kwam ook bij een bedrijfsbezoek van...

Lees meer
Belangrijke informatie voor ondernemers A27 – A15

Belangrijke informatie voor ondernemers A27 – A15

De komende jaren werkt Rijkswaterstaat aan de verbetering van de A27. Deze werkzaamheden hebben gevolgen voor de bereikbaarheid van de gemeente Altena en dus ook voor u als ondernemer. Om de vele files in de toekomst te verminderen zijn de werkzaamheden en dus de...

Lees meer