Samen op weg naar de ‘Maaltijd van Morgen’

Het najaar staat weer voor de deur en dat betekent dat Altena opnieuw gaat bruisen van activiteiten rondom de maaltijd van morgen! Van 7 tot en met 14 oktober 2023 vindt de derde Dutch Food Week Altena plaats. Een week vol proeverijen, fietstochten, lezingen, bedrijfsbezoeken, kookwedstrijden en nog veel meer. Dit is hét moment waarop inwoners, onderwijs en ondernemers laten zien wat Altena te bieden heeft op het gebied van lokaal geproduceerd, gezond en duurzaam voedsel.

In 2023 wist #DFWAltena maar liefst 30.000 inwoners te bereiken via sociale media. Er waren 35 organisatoren betrokken bij 35 diverse activiteiten, die samen door meer dan 1.000 bezoekers werden bijgewoond. Een enorm succes dat zeker een vervolg verdient!

Innovatieprijs circulair denken en doen

Tijdens Dutch Food Week Altena 2023 wordt voor de allereerste keer de “innovatieprijs circulair denken en doen” uitgereikt. Gemeente Altena stimuleert en waardeert hiermee personen, bedrijven en organisaties die zich inzetten voor circulair denken en doen. Dit omvat onder andere:

  1. Het vergroten van bewustwording rondom gezond eten met een lagere voedsel footprint.
  2. Het bevorderen van de herkenbaarheid en beschikbaarheid van lokaal voedsel in Altena.
  3. Het stimuleren van circulair ondernemerschap, zoals nieuwe verdienmodellen en balans tussen ecologische, economische, sociale en ruimtelijke aspecten.
  4. Het verminderen van schadelijke gevolgen voor bodem, water, lucht en natuur en het verbeteren van biodiversiteit.
  5. Het toepassen van de R-Cyclus (redesign, reduce, reuse, repair, recycle).
  6. Het bevorderen van kennisdeling en talentontwikkeling.
  7. Het verbinden van mensen rondom het thema circulair denken en doen.

Herken jij jezelf of ken je iemand anders die in aanmerking komt voor deze prijs? Aarzel dan niet en nomineer jezelf of die ander! Nominaties kunnen worden ingediend tot 15 augustus 2023 via de website: https://www.gemeentealtena.nl/ondernemen/programma-circulair-voedselsysteem/dutch-food-week-altena-2023/innovatieprijs

Programma circulair voedselsysteem

Dutch Food Week Altena en de innovatieprijs circulair denken en doen sluiten naadloos aan op het streven van gemeente Altena om in 2046 een circulair voedselsysteem te realiseren. De maaltijd van 2046 moet gezond, duurzaam geteeld en geproduceerd zijn in Altena, zonder verspilling. Dit ambitieuze doel kan alleen worden bereikt door samen te werken met inwoners, onderwijsinstellingen, ondernemers, organisaties en de overheid. Door middel van concrete acties en een open blik willen we samenwerken aan deze gezamenlijke droom. Want het kan anders, en het is aan ons om het verschil te maken!

Doe mee met Dutch Food Week Altena en draag bij aan de maaltijd van morgen. Samen kunnen we een positieve impact hebben op onze voedselketen en een duurzame toekomst creëren. Laten we onze krachten bundelen en inspireren via www.gemeentealtena.nl/dutchfoodweek. Dutch Food Week Altena + Innovatieprijs Circulair Denken en Doen: Samen op weg naar de Maaltijd van Morgen

Laatste nieuws

Ondernemersadvisering en coaching

Ondernemersadvisering en coaching

De gemeente Altena is een samenwerking aangegaan met Team West Brabant van Stichting Ondernemersklankbord (OKB) http://www.ondernemersklankbord.nl   OKB helpt al 45 jaar belangeloos en onpartijdig mkb ondernemers en zzp’ers die hulp en advies nodig hebben.    Meer dan...

Lees meer