Subsidieregeling ‘Tel mee met Taal’ vanaf 1 januari 2024 weer mogelijk

De nieuwe subsidieronde voor het verbeteren van de basisvaardigheden van werknemers opent op 1 januari 2024. Graag willen we als gemeente wederom uw aandacht vragen voor deze subsidieregeling ‘Tel mee met Taal’ die vanaf 1 januari t/m 29 februari 2024 wordt open gesteld. Deze regeling is gericht op het verminderen van laaggeletterdheid. In 2024 is er ruim 3 miljoen euro aan subsidie voor werkgevers beschikbaar. Als het subsidiebudget wordt overvraagd gaat Tel mee met Taal over tot loting, dus wees er snel bij. Uitgebreidere informatie kunt u vinden op: https://www.telmeemettaal.nl/subsidie/werkgevers

Subsidie voor werkgevers

Via Tel mee met Taal is er jaarlijks subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het verbeteren van basisvaardigheden / het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. In 2024 kun je als werkgever weer subsidie aanvragen om te investeren in de basisvaardigheden van je werknemers. Van 1 januari t/m 29 februari 2024 is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen.

Voordelen

Investeren in basisvaardigheden op de werkvloer (zoals taal, rekenen en/ of digitale vaardigheden) heeft verschillende voordelen, niet alleen voor de werknemer zelf, maar ook voor jou als werkgever. Zo worden er minder fouten gemaakt op de werkvloer en werkstress én ziekteverzuim gaan omlaag. Ook krijgen werknemers doorgaans meer zelfvertrouwen en kunnen zelfstandiger werken. Veel werkgevers die geïnvesteerd hebben in een taalcursus op de werkvloer merken dat medewerkers efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie.

Subsidie beschikbaar voor:

Als werkgever kun je subsidie aanvragen voor scholing. Dit moet leiden tot een betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden van jouw werknemers. Dit geldt ook voor zzp’ers die voor je bedrijf werken. Of andere werknemers waarmee je een minder duurzame arbeidsrelatie bent aangegaan. Denk bijvoorbeeld aan tijdelijke arbeidsplaatsen of  beschut werk.

Het maakt niet uit of de werknemer Nederlands als moedertaal heeft of dat het gaat om een (arbeids-)migrant. Je kunt de subsidie bovendien gebruiken voor een of meerdere opleidingstrajecten. Belangrijk: je mag de subsidie alleen inzetten voor werknemers met een taalniveau lager dan het referentieniveau 2F, rekenvaardigheid op een niveau lager dan referentieniveau 2F, of digitale vaardigheden op een niveau lager dan het basisniveau 2.

In Altena

Als gemeente willen we samen met onze samenwerkingspartner het Da Vinci College en Bibliotheek CultuurPuntAltena werkgevers ondersteuning bieden bij het invullen van de aanvraag voor deze subsidieregeling. Hiermee willen we voor werkgevers een mogelijke drempel wegnemen om een subsidieaanvraag in te dienen. In voorgaande jaren hebben enkele werkgevers is Altena zoals PT-Creations en HAK met succes meegedaan aan deze subsidieregeling. Bekijk hier het videofilmpje dat gemaakt is bij HAK in Giessen:  https://www.youtube.com/watch?v=pWL7QAmZq5Q

Wij hopen dat u als werkgever mogelijkheden ziet om uw werknemers een cursustraject aan te kunnen bieden en daarmee een bijdrage levert aan het verminderen van de laaggeletterdheid in Altena. Zowel u als werkgever als ook uw werknemers zullen hiervan profijt hebben!

Laatste nieuws

Verslavingsproblematiek op de werkvloer

Verslavingsproblematiek op de werkvloer

Ook ondernemers kunnen te maken krijgen met vraagstukken rond verslaving van werknemers. Het is dan vaak lastig als je vermoedens hebt maar niet goed weet hoe je het bespreekbaar kan maken of zelfs wat je er aan zou kunnen doen.Dit kwam ook bij een bedrijfsbezoek van...

Lees meer