Lokale samenwerking helpt uw bedrijf met realiseren klimaatambities

Als bedrijf bent u vast ook bezig met verduurzamen en het terugdringen van de CO₂-uitstoot. Sinds een paar maanden kunnen bedrijven in Altena via samenwerking met lokale boeren CO₂ compenseren én maatschappelijk bijdragen. Carbon Farming.

Bijeenkomst 5 maart
Dinsdag 5 maart komt u meer te weten over deze nieuwe manier van lokaal samenwerken aan klimaatdoelen. ZLTO legt uit wat het initiatief inhoudt en hoe u zich kunt aansluiten. Bedrijven en boeren die al meedoen vertellen meer over hun drijfveren.

Koolstofboeren
Carbon Farming Altena is een initiatief van boeren, bedrijven, ZLTO en gemeente Altena. Zogeheten ‘koolstofboeren’ passen hun landbouwpraktijk aan om meer CO₂ in de bodem vast te leggen. Bedrijven kunnen lokale koolstofcertificaten kopen die helpen bij hun klimaatambities. Op de website Go2Positive, kunt u meer informatie vinden over Carbon Farming en hoe ZLTO daarmee omgaat. En in dit filmpje vertellen ‘koolstofboerin’ Janneke Straver – van der Schans, Sander de Kraker van Hakkers en Gijsbert van Helden van IVECO Schouten wat het project voor hen inhoudt.

Foto: de Koolstofboeren van Altena

Programma:

  • Wat is Carbon Farming Altena en wat kan het betekenen voor uw klimaatambities – door Marjon Krol, ZLTO
  • Hoe gaat koolstofvastlegging praktisch in zijn werk? Door Ariaan Straver, Koolstofboer
  • Waarom ondersteunen IVECO Schouten en Gebroeders Tolenaars Carbon Farming Altena – door Gijsbert van Helden van IVECO Schouten en Sander Tolenaars van Gebr. Tolenaars.
  • Hoe verder met Carbon Farming Altena en deelname

Dinsdag 5 maart 15.30 – 17.30 uur

Landbouwbedrijf Straver, Provincialeweg Zuid 34, 4286 LL Almkerk

Informatie en aanmelden via: [email protected]

 

Laatste nieuws

Feestelijke opening nieuw pand Almbouw

Feestelijke opening nieuw pand Almbouw

Na een bouwperiode van zeven maanden was het moment van de opening aangebroken; het pand van Almbouw is definitief klaar! Afgelopen vrijdag werd er samen met genodigden de feestelijke opening gevierd, gevolgd door een gezellige bijeenkomst met OV den Alm & De...

Lees meer
Teus van Tilborg wint Romboutsprijs

Teus van Tilborg wint Romboutsprijs

De winnaar van de Romboutsprijs is Teus van Tilborg uit Andel. Wethouder Wendy van Ooijen reikte het bijbehorende beeldje uit tijdens het jaarlijkse stampottenbuffet in ’t Buitenhoff in Andel. Teus van Tilborg is oud-medewerker van de voormalige gemeente Woudrichem en...

Lees meer